menu close menu

azura Workshops

Hieronder kan je onze verschillende workshops met de nodige informatie terugvinden. Heb je nog meer vragen over de verschillende behandelingen, aarzel dan zeker niet om even contact met me op te nemen.

Workshop Babymassage - privé
(1 lesdag van 1 uur)

Workshop Babymassage

 

In deze korte cursus leren we de (nieuwe) moeder om haar baby of kleuter op de juiste manier te masseren. De cursus Babymassage is gebaseerd op de Shantala massage en is oorspronkelijk een vorm van totale en ontspannende lichaamsmassage voor baby's, die in India deel uit maakt van de dagelijkse verzorging.In de korte versie van de Shantala Babymassage cursus leer je het volgende:

 • Houding bij het masseren
 • Gebruik van oliën
 • Enkele specifieke massagetechnieken
 • Volledige massage


Praktisch:

Deze workshop is geschikt voor baby's vanaf 6 weken en wordt enkel aan huis gegeven. Denk eraan, wanneer je baby voor de 1ste maal gemasseerd wordt, is het mogelijk dat hij of zij dit niet de volledige duur toestaat. Babymassage moet rustig opgebouwd worden. Vooraleer de masseuse komt, zorg je dat jouw baby reeds enige tijd gegeten heeft en niet te moe is. Een hongerige, vermoeide baby laat zich niet masseren. Zorg voor een goed verwarmde kamer zoals bij het geven van een badje. Masseren gebeurt op een warmwatermatrasje dat wij meebrengen, op de grond of op een tafel of verzorgingskussen.

Babymassage is een leuk geschenk voor mama, maar ook leuk om aan te leren aan papa, oma of opa!Duur: 1 lesdag van 1 uur (kort programma)

Prijs: € 75 + € 0,40/kmterug naar boven

Workshop Zwangerschapsmassage voor koppels

Workshop Zwangerschapsmassage voor koppels

 

Je bent samen zwanger! Tijdens deze workshop zal je partner enkele massagetechnieken leren die kwaaltjes verhelpen tijdens de zwangerschap én die je helpen ontspannen tijdens de bevalling. Hier staat ontspanning centraal maar je krijgt ook heel wat informatie mee rond zwangerschap en masseren. De workshop start met een relaxatieoefening voor beide partners. Na het theoretische gedeelte masseert de partner onder deskundige begeleiding de zwangere partner.Praktisch:

 • Zwangerschapsmassage kan vanaf 2de trimester of 12 weken zwangerschap tot aan en tijdens de bevalling.
 • Wij brengen alle materiaal mee.


 • Duur: 2 uur

  Prijs: € 150 + € 0,40/km  terug naar boven

Workshop Onderlinge Kindermassage

Workshop Onderlinge Kindermassage

 

Diverse begeleidingsmogelijkheden

Workshop voor kleuter- en/of lager onderwijs, BKO's en KDV's. Tijdens deze studiedag worden de leerkrachten/kinderbegeleiders opgeleid om massage in de klas/groep toe te passen. De specifieke massagegrepen worden aangeleerd. Zij ondergaan de massagelessen zelf en worden uitgenodigd om deze lessen zelf te geven in een oefensituatie. Hierbij krijgen zij gerichte instructie over de manier waarop massage in de klas/groep op een veilige manier toegepast kan worden. Praktische tips staan hierbij voorop. Verder krijgen zij veel handreikingen hoe om te gaan met een moeilijke groep en hoe de leerkracht/begeleider de kinderen/jong-volwassenen medeverantwoordelijk kan maken voor het groepsproces. De voordelen van een democratische aanpak en participatiepedagogiek worden hierin meegenomen.

Inhoud van de workshop:

 • de wetenschap achter massagetherapie
 • pedagogische achtergronden
 • pesten; oorzaken en gevolgen
 • massagetechnieken
 • praktijk

Informatieavond voor ouders. Tijdens een presentatieavond worden de ouders geïnformeerd over de filosofie en de methodiek. Tevens kan men door een praktijkoefening het effect zelf ervaren.

Terugkombijeenkomsten. Na een paar maanden praktijkervaring te hebben opgedaan met de methodiek kan er een terugkombijeenkomst plaatsvinden op locatie. Hierin wordt aandacht gegeven aan o.a. de verankering van massage en het les gebeuren.


Klik hier voor meer info en tarieventerug naar boven

Workshop Kriebelkist

Workshop Kriebelkist

 

Er is een toenemende interesse in verbondenheid op school en in de kinderopvang. Inmiddels zijn er al heel wat kinderen die op school of in de kinderopvang geregeld werken met massage en aanrakingsvormen. Uit onderzoek blijkt dat positieve aanrakingen bijdragen aan het algemeen welbevinden van kinderen. Onrustig en gewelddadig gedrag neemt af.

De Kriebelkist is een kist boordevol werkvormen die toepasbaar zijn voor kinderen van 0-12 jaar. De werkvormen zijn gericht op klassikale lessen, lessen in groepjes en om kinderen individueel mee te laten werken. Tijdens de workshop wordt er uitleg gegeven over de noodzaak van aanraken voor een opgroeiend kind en de mogelijkheden die het biedt voor jouw doelgroep. De workshop is praktisch van aard en is erop gericht te ervaren en te ontdekken.

Deze workshop is geschikt voor professionals (scholen, BKO, KDV) maar ook voor ouders die thuis kindermassage wensen toe te passen.Klik hier voor meer info en tarieventerug naar boven

Workshop Happy Kids Massage

Workshop Happy Kids Massage

 

Deze workshops zijn gericht op alle professionals (leerkrachten, kinderbegeleiders, kindercoaches, gastouders), maar ook gewone ouders kunnen hier veel kennis opdoen over het inschakelen van kindermassage en onderlinge kindermassage bij hun eigen kinderen of de kinderen in hun groep of praktijk.
Workshop Happy Kids Massagecards
Heb je nog weinig tot geen ervaring op het gebied van kindermassage of wil je gewoon liever een live training volgen hoe je het beste met de Happy Kids Massage Cards kan werken met je eigen kinderen of in je klas of kindergroep? Dan is deze workshop beslist iets voor jou. Tijdens de workshop “Happy Kids Massage” leer je werken met het Happy Kids Massage pakket. Dit pakket bestaat uit 25 massagekaarten + een beknopte online training met uitleg over de grepen en het Happy Kids Massageboek.

Workshop Happy Kids Massage Kriebelbox
In deze workshop leer je de materialen uit de Kriebelbox in te zetten in je gezin of je kindergroep. Elke Kriebelbox bevat een 10-tal kriebelspeeltjes en een Happy Kids Massageboek.
Hiernaast leer je nog meer spelletjes rond eigen lichaamsbesef en aanraakspel met en zonder materialen.Praktisch:

De workshops kunnen op aanvraag op jouw locatie gegeven worden.
Ik organiseer ook regelmatig privéworkshops voor ouders en voor professionals waarbij we in een klein groepje van maximum 4 deelnemers werken.
De duur van elke workshop is 3 uur.
Hou de website van Happy hands Academy in de gaten voor nieuwe data. Je mag ook zelf een datum voorstellen wanneer geen enkele datum voor jou past.Klik hier voor meer info en tarieventerug naar boven

Nieuws & Acties

Ontdek onze laatste nieuwtjes & acties!
meer info

Contacteer Me

Email: sabine.azura@telenet.be
Telefoon: 0494/806.342
Contactpagina